-Otetaan huomioon nuorten jumalanpalveluksissa kaikki mahdolliset tavat joita jumalanpalveluksessa voi olla, esim liikkuminen, musiikki, luova ilmaisu yms.
-Rippikoulun jumalanpalveluselämän on hyvä olla kokonaisvaltainen kokemus, monipuolisesti musiikkia, konkreettiset välineet (kuten rukoushelmet)
- Rukouselämän säännöllisyys -> hengellisyyden hoitaminen osaksi arkea
- Ehtoollisen vietto jo ennen intensiivijaksoa, mutta vapaaehtoisesti. Tässä tulee ottaa huomioon myös se, että rippikoululaisten vanhemmilla voi olla hyvinkin erilaisia näkemyksiä siitä, milloin ehtoollisella voi käydä ensimmäistä kertaa
- Säännölliset rukoushetket
- Rippikoulun tulee kutsua nuoria jatkuvaan, elävään seurakuntayhteyteen ja uskoon.
- Hyvä ottaa huomioon, että monella nuorella on vasta hyvin vähän - tai ei ollenkaan - kokemusta seurakunnnasta
- Pyritään mahdollistamaan, että nuoret voisivat kokea olevansa osa seurakuntaa, ja että oma seurakunta voisi olla heille hengellinen koti.
- Nuorille kannattaa kertoa, miksi kannattaa kuulua kirkkoon, ja mitä kaikkea hyvää saadaan aikaan kuulumalla tähän yhteisöön.
Jumalanpalvelusopetus pidetään joulukuussa, jotta seurakuntaelämään tutustaessa olisi helpompi osallistua myös jumalanpalveluksiin. Samoin ehtoollisopetus on silloin, jotta ehtoolliselle osallistuminen olisi nuorille tutumpaa heti alkuun.
Tuu Tsekkaa! - ilta
Tämä ilta järjestetään elokuussa, koulujen alkamisen jälkeen, nuoret pääsevät tutustumaan, millaista on seurakunnan arki ja millaisia mahdollisuuksia esimerkiksi isosena toimimisessa on.
Markus
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti